Tužan dan na Anfieldu – Bivši igrač Liverpoola se povukao zbog neizlječive bolesti!

0
1863

Niko to nije očekivao: Srce da ti se slomi – bivši igrač Liverpoola završio karijeru zbog neizliječive bolesti…

Desni bek koji je čak tri godine bio član Engleskog Liverpoola bio je prinuđen da završi karijeru zbog bolesti.
On je morao da prekine svoju fudbalsku karijeru. Ovaj desni bek koji ima 29 godina je svojevremeno nosio dres Liverpoola i to tri sezone između 2008. i 2011. godine, a nakon Liverpoola je igrao za Swindon, Notts County, Rochdale, Bradford…

A u ovoj sezoni je postao igrač Boltona. Ipak, zbog Amiotrofične lateralne skleroze morao je da završi karijeru, radi se o bolesti koja je neizlječiva i koja ima veoma brzi progresivni tok koji vodi ka nezamislivim problemima.

Oboljeli veoma brzo gubi mišićnu masu, hod, govor, gutanje i na kraju disanje. “Želim da iskoristim priliku da se zahvalim saigračima koji me podržavaju, Filu Parkinsonu (treneru) i ostalima u stručnom štabu na nevjerovatnoj podršci.

Ovo je veoma težak period života za mene i moju porodicu. Želim malo privatnosti u ovom trenutku kako bih nastavio da se borim sa ovom bolešću sa onima koji su mi najbliži”, rekao je Stephen Darby.

Srce da ti se slomi, ovaj momak je bio kapiten kadetske selekcije Liverpoola… Sa ovom bolešću se uglavnom živi od jedne do pet godina, a 10% do sada oboljelih su živjeli i preko 10 godina nakon što im je otkrivena ova bolest.