Došao na kafu poslije škole, a 120 dana kasnije se probudio u bolničkom krevetu, skoro slijep

0
294

Jedan mladić je doživio nešto zaista strašno. Sjeo je u jedan kafić, a 120 dana poslije se probudio u bolnici. Naime, maturant iz Kragujevca po imenu Stefan Pavlović je 2013. godine izašao iz škole, te sjeo u kafić gdje se trebao naći sa jednom djevojkom.

Nije mogao ni zamisliti šta će mu se tada desiti. 120 dana poslije se budi u bolničkom krevetu, sa pelenama, gotovo slijep, nepokretan. Naime, tog dana je u kafić ušao jedan maskirani muškarac koji je Stefana napao sa leđa i počeo ga udarati bejzbol palicom po glavi.

Tada mu je nanio teške povrede mozga i jadni mladić je završio u bolnici. Nije bio pri svijesti, a nakon 120 dana se probudio. Zamislite kako se on tada osjećao, čitav život mu se promijenio jer je neko bio toliko bezdušan da mu ovo uradi.

Stefan je pokazao kako je hrabar i uporan. Nije mogao hodati govoriti, ali je uspio. Sada se fokusiraju da mu spase vid jer je očni živac oštećen i on skoro da ne vidi. Stefan kaže kako je padao u depresiju, ali sada se trudi da u takvom stanju ne ostaje dugo.

Fokusira se i na napredak, kao i njegovi roditelji koji se bore da prikupljaju novac koji je potreban za razne zahvate, a mi mu želimo puno sreće.