Odlučio je rasjeći loptu sa kojom se igralo Svjetsko prvenstvo: Ono što je unutra pronašao je zaprepastilo sve (video)

0
52032

Posljednjih mjesec dana, svijet je uhvatila velika fudbalska groznica zbog svjetskog prvenstva koje se inače u Rusiji održava. Cijela planeta prati prvenstvo, a po onome što smo imali priliku da gledamo u proteklih mjesec dana, možemo reći kako je ovo zanimljivo ujedno i ujednačeno prvenstvo, a i sam podatak govori kako je veliki broj favorita ispao, govori o kakvom se kvalitetu fudbala ovdje radi.

Osim fudbala, događaju se i neke stvari koje inače nisu konkretno vezane za prvenstvo, ali su u uskoj vezi sa istim. Prije samo nekoliko dana, pojavio se jedan zanimljiv video na internetu koji je ekspresno obišao svijet. O njemu svi pričaju, a ne sumnjamo kako će i vama da bude zanimljiv, kada vidite da se radi o jednom jako neobičnom eksperimentu.

Odlučio je jedan muškarac rasjeću fudbalsku loptu sa kojom se igra nogometno svjetsko prvenstvo. I sam autor ovog eksperimenta je imao blizak susret sa loptom sa kojom se igrao Mundijal u Meksiku 1970. godine.

U nastavku ćete moći vidjeti snimak u kojem je jasno prikazano šta se to nalazi na ovoj fudbalskoj lopti koja se na svjetskom prvenstuv koristi, odnosno kako ona izgleda unutra:

Sigurno da mnogim ženama nedostaje pažnje dok traje ovo svjetsko prvenstvo, ali drage žene, shvatite da je ovo najvažnija sporedna stvar na svijetu muškarcima koji uživaju u čarima ove igre.