SIN POZNATOG PJEVAČA TEŠKO POVRIJEĐEN U NESREĆI: AUTOMOBIL SMRSKAN, FANOVI ZANIJEMILI OD JEZIVIH PRIZORA

0
558

Enis je odmah podijelio na društvenim mrežama fotografije s mjesta nesreće i napisao da je smrskan automobil u kojem se vozio, te da prijatelj i on nisu zadobili teže povrede.

Oglasi

Enis Muslimović je inače sin Halida Muslimovića, koji glasi za poznatog bh pjevača narodne muzike. Njegov sin (28) doživio je tešku saobraćajnu nesreću u Njemačkoj, a ubrzo je hitna pomoć stigla na lice mjesta po Enisa i prijatelja koji se nalazio sa njim u automobilu.

Muslimović je odmah objavio na društvenim mrežama video s mjesta nesreće.

Inače Halid Mulimović je bio u bivšoj Jugoslaviji jedna od najvećih zvijezda narodne muzike i njegove ploče prodavale su se u to vrijeme u milionskom tiražu. Poznati bh pjevač izdavao je za Croatiu Records koja mu je izdala unazad nekoliko godina i kompilaciju koja je sačinjena od njegovih 50 najvećih hitova. Dobio je sina Enisa 1991. godine u bračnoj zajednici sa suprugom Adelisom s kojom je isto tako dobio i kćerku Lejlu mlađu 4 godine.

On se oglasio nedavno i nakon što je u medije izašla vijest da je Šaban Šaulić stradao te je tom prilikom izjavio da je velikan izgubio život zbog jedne pijane budale.

-Nemam riječi kada je u pitanju njegov odlazak. Mogu samo reći da čovjek treba ustati na spomen njegovog imena i pokloniti se – dodao je on.

-Njegovu narav svi znamo i nije bio samo pjevač. Šaban je isto tako bio i učitelj poštovanja dobrog ponašanja i svih dobrih stvari. Često je kod mene noćio u Prijedoru,do zore bismo razgovarali i nikad ništa loše iz njegovih usta nisam mogao da čujem. Njegov odlazak znači kao da je stradala cijela estrada – naglasio je on svojevremeno.