ŽENE, OBRATITE PAŽNJU: Evo kako ćete najbolje OBRIJATI vaše INTIMNO PODRUČJE, PROVJEREN NAČIN

0
402

Brijanje nije tako lako kao što mnogi ljudi misle i postoji pravi i krivi način da se to uradi.

Uklanjanje stidnih dlaka je vrlo često, posebno među mlađim generacijama. Pokazat ćemo vam kako se to radi ispravno i od sada više nikada nećete napraviti ove greške ponovno.

depilacija3

Podrezati stidne dlake prije brijanja

Britve su napravljene za kraće dlake zbog čega ste možda primijetili da postaju tupe već nakon jednog brijanja. Vaše stidne dlake moraju biti kraće kako bi britva bila u mogućnosti da klizi glatko. Uzmite par malih oštrih makaza i lagano povucite kosu od tijela i ošišajte.

depilacija1

Ako se osjećate kao da ste nespretni možete koristiti električni trimer bez rotirajuće glave, jer ipak je to vaš dragocjeni prostor, a vi ne želite da se povrijedite.

Uzmite britvicu

Niko ne brine koja je boja britve sve dok radi posao kako treba. Najvažnije je imati oštru britvicu s tri ili više noževa koji će učiniti lakše brijanje. A ako ne želite da stalno kupujete nove britve morate voditi bolju brigu o njima. Koristite posebnu britvicu za stidno područje i uvijek sperite dlačice sa njega i očistite ga. Nikada ga ne ostavljajte mokrog jer voda može nagrizati noževe i uništiti britvicu.

depilacija2

Zategnite kožu čvrsto

Za najbolje iskustvo za brijanje povucite kožu čvrsto slobodnom rukom dok brijete područje. Britve rade najbolje na ravnim površinama.

depilacija3

Brijanje treba biti polako i nježno

Postoje dvije stvari koje trebate zapamtiti o brijanju vaših stidnih dlaka: ako se brijete u smjeru rasta dlaga izbjeći ćete iritaciju i urasle dlake, a ako brijete nasuprot rasta dlaka imat ćete bolje brijanje. To je na vama da odlučite koji pristup želite, ali ako imate ekstra osjetljivu kožu ne bi trebali brijati suprotno rastu dlačica jer može izazvati komplikacije.

depilacija4

Također je potrebno paziti da ne pretjerate s brijanjem. Ne ide se preko istog područja milijun puta, to će iritirati kožu. Ako ste novi u brijanju ne brijte se svaki dan, preskočiti dan ili dva između i neka se vaša koža navikne na njega.

Prije brijanja pripremite kožu

Prije nego što se obrijete budite sigurni da je vaša koža čista i da su pore otvorene. Koristite blagi sapun i očiste to područje, ali ne idite dalje od stidnih usana. Možete koristiti piling sa šećerom za pročišćavanje kože ili čak smjesu od sode bikarbone. To će otvoriti pore i učiniti područje lakšim za brijanje te smanjiti iritaciju i crvene mrlje.

stidne-nsl

Isperite preostale stidne dlake, nježno osušiti kožu i hidratizirati

Nakon što ste isprali preostale dlake, osušite područje i nanesite nježnu hidratantnu kremu. Možete koristiti baby ulje ili aloe veru, što je izvrsno za osjetljiva područja. Nemojte koristiti parfimirane ovlaživače jer oni sam mogu dodatno iritirati kožu.