ŠABAN NIJE NI HTIO DA NASTUPI U NJEMAČKOJ, A ONDA GA JE ON NAGOVORIO: Isplivali novi detalji, evo šta se zaista desilo!

0
163

Nakon što je Šaban Šaulić sahranjen na Novom groblju u Beogradu, u javnost se pojavljuju nove informacije o pogibiji.

– Nije tajna da Šaban uglavnom nije znao gdje treba da nastupa i kada, niti ga je to zanimalo. O tome je, po njegovoj želji, najviše vodila računa njegova supruga Gordana, mada je i ona ponekad prepuštala menadžerima i vlasnicima velikih klubova iz Evrope da se dogovore o datumu i terminima. Još u septembru prošle godine znalo se gdje će Šaban nastupati sve do početka proljeća, sve je bilo dogovoreno i pogođeno – priča dobro obaviješteni izvor.

saban-saulic-642×336

– A onda se krajem godine javio vlasnik kluba iz Bilefelda i tražio da Šaulić kod njega nastupa sredinom februara. Tako je jedan od menadžera zahtijevao da se nastup u Švajcarskoj, koji je bio zakazan za 16. februar, pomjeri i da se tada ide za Bilefeld, što je i prihvaćeno – kaže sagovornik i dodaje da niko ne može da zna šta bi bilo da je Šaban otišao u Švicarsku umjesto u Njemačku.

– Glupo je sada nagađati šta bi bilo kad bi bilo. Jednostavno, desila se tragedija. Bio je to splet okolnosti, sudbina je tako htjela – zaključuje izvor za Kurir.

saulic

Šabanov kum Boban Stojadinović, dan poslije nesreće rekao je da se Šaulić čudio tome da ponovo pjeva u Njemačkoj, iako je tamo skoro bio.

– Umio je da me pita gdje radimo sljedeće nedjelje, a kada je bio posljednji nastup u pitanju i kada je čuo da je jNemačka, rekao mi je: “Pa što mi to nisi pomjerio za neki drugi put. Sad smo bili u Njemačkoj, zašto idemo opet?” Rekao sam mu da je to neki odranije dogovoreni nastup i da je drugi grad u pitanju i da to dugujemo menadžeru, pa ćemo se odmarati u martu i aprilu – rekao je Stojadinović za medije.

Šaban Šaulić se kao nikada do sada radovao dolasku proljeća. Pjevač je riješio da promijeni kompletno sve štapove za pecanje kako bi uživao na Dunavu. Kao veliki ljubitelj ovog riječnog sporta, pjevač je uvijek imao odličnu opremu jer je i po nekoliko sati pecao.

saban-saulic-610×350

– Jedva je čekao da prođe zima i da se, kao i svake godine, preseli u Krčedin i da peca. Imao je želju da sad u martu kupi nove štapove. Svoj brodić je sredio i samo mu je bila želja da uzme nekoliko različitih štapova. Prijatelj iz Beča mu je obećao da će mu pokloniti dva pomoću kojih će moći da ulovi najveću ribu – ispričao je Šabanov prijatelj.

(Novi.ba/Kurir.rs)