UDARNA VEST: RUSKA VOJSKA UPALA NA KOSOVO!Albanci ima da POLUDE! (VIDEO)

0
693

Rusija osuđuje najavu albanskog predsednika Edija Rame o stvaranju „jedinstvene albanske države“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Tokom zajedničke sednice Vlade Albanije i kosovske „vlade“, premijer Albanije Edi Rama je najavio plan stvaranja „jedinstvene albanske države u svim pravcima i svim aspektima“. On je dodao i da je „vreme da se stavi tačka na licemerno razdvajanje“ albanskog naroda.

„Mi odlučno osuđujemo ovu još jednu provokaciju u nizu, usmerenu na promovisanje ideologije ’velike Albanije‘. Takva retorika predstavlja pretnju stabilnosti na Balkanu, recidiv međuetničkih konflikata, podriva višegodišnje napore međunarodne zajednice na obezbeđivanju mira u regionu“, navodi rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Očekujemo nedvosmislenu reakciju SAD i EU na provokacije Tirane i Prištine, osudu koncepcije koja je usmerena na destabilizaciju Jugoistočne Evrope. Ako to ponovo pođe za rukom albanskim i kosovskim političarima, to će značiti da ovaj projekat ima otvorenu podršku Vašingtona i Brisela“, zaključuje se u saopštenju.