Sada je jasno: Otkriven razlog zbog kojeg je Darko Lazić stradao u saobraćajnoj nesreći

0
1743

Sve se desilo 23. Oktobra kada je popularni pjevač Darko Lazić imao saobraćajnu nesreću, sletio je s puta, a auto se okrenulo na krov. UZ ovoj saobraćajnoj nesreći je zadobio teške povrede i odmah je prevezen u KBC Zemun.

Darko je zadobio povrede opasne po život, a ljekari su ga bili prinuđeni staviti u vještačku komu. Ljekari su se samo molili da ne dođe do unutrašnjeg krvarenja, ali došlo je. Darko je obio obilno unutrašnje krvarenje zbog pucanja slezene.

Darku je otežano disanje jer mu je puknuto rebro probilo plućno krilo. Kada su saznali da je Darku pukla slezena što je i dovelo do unutrašnjeg krvarenja, Darko je upućen na hitnu operaciju.Ta operacija je trajala dva sata, doktori su uspjeli sanirati krvarenje, ali naredva 24h su za Darka jako kritična, a doktori se nadaju da neće ponovo doći do unutrašnjeg krvarenja.

A sada je otkriven i razlog njegove nesreće. Navodno Darko bio pod dejstvom alkohola, imao je čak 1,39 promila u krvi. Još u 2013. godine je Darku oduzeta vozačko, jer je imao previše kaznenih bodova.

Pri tome nije bio ni vezan, pa je i to razlog što je dobio višestruke povrede po cijelom tijelu, od kojih bi neke izbjegao da je bio vezan. Svi se nadaju da će se Darko oporaviti što brže, a ima mnogobrojnu podršku i ljudi koji ga vole, a i svojih kolega.