Nesretna i gladna žena prišla Žiki, a on je uradio nešto zbog čega su se svi postidjeli

0
230

Živimo u lošem vremenu gdje nažalost mnoge osobe žive u lošim uslovima. Dok se političari bogate i žive od našeg novca, većina stanovništva jedva sklapa kraj s krajem.

Nije baš jednostavno da spadnete na milostinju drugih. To nikako ne bismo poželjeli. Možda znate za slučajeve kada siromašni ljudi kupe ostatke hrane iz nekih restorana. Oni kupe ono što ostane poslije jela. Stvarno je žalosno da uzimate nečije ostatke.

U jednom beogradskom tržnom centru se isto tako odigrala jedna slična situacija. Naime, u jednom od restorana u tržnom centru, sjedio je poznati muzičar Žika Jakšić. Bio je u društvu bivše supruge Dejane i svog sina.

Tada se desilo nešto što ga nije ostavilo ravnodušnim. Takvo nešto ne bi moglo dobru osobu ostaviti ravnodušnom. Naime, kada su oni završili sa jelom, prišla im je žena koja je željela pokupiti ostatke njihove hrane. Žika joj to nije dozvolio.

Uzeo je svoj novčanik i dao joj novac. Rekao je kako neće to jesti. Pomogao je toj ženi, a ona mu je bila zahvalna. Pokazao je kako je dobar čovjek. Nekoga to ne bi dotaklo i neko bi vjerovatno ignorisao takvo nešto. Ipak, postoje dobre osobe koje nam vraćaju nadu u bolje sutra. Šta kažete na ovo?