Navijači oduševljeni: Arsenal napravio posao od 300 miliona – Slijede velika pojačanja

0
55

Kakav potez čelnika slavnog kluba, Arsenal dobija 300 miliona funti – Sjajan posao je napravio Arsenal!

Fudbalski klub Arsenal je već dogovorio saradnju sa veoma poznatim njemačkim proizvođačem sportske opreme.
Adidas će od naredne sezone biti zvaničan partner ovog fudbalskog kluba. Koliko će londonski klub zaraditi od toga što će od naredne sezone pa u narednih pet nositi dresove sa “Adidasovim” znakom?

Radi se o jednom od najvećih ugovora ikada u svijetu sporta, ako uzmemo u obzir da je jedna strana proizvođač sportske opreme. Arsenal će imati 60 miliona godišnje, odnosno 300 miliona funti za pet godina nošenja dresova “Adidasa”.

Jedini koji su ispred jesu Manchester United koji sada sa “Adidasom” (75 miliona funti godišnje) i Barselona koja sa kompanijom “Nike” ima ugovor po kome prima čak 120 miliona funti godišnje.

Sadašnji ugovor Arsenala sa “Pumom” ističe 1. jula kada će na snagu stupiti novi ugovor sa “Adidasom”. U svojoj istoriji Arsenal je već nosio “Adidas” i to u sezoni 1988/89 kada su osvojili ligu u poslednjim minutima na “Enfildu”, ali i u sezoni 1993/94.

Od ovih para navijači očekuju velika pojačanja koja bi mogla dati dodatni vjetar u leđa u sezoni koja je već krenula dosta dobro. Emery je donio odlične promjene u klub koji se do sada pod Wengerom teško sastavljao.